måndag 23 juni 2014

Prima-lampor

Våra första Prima-lampor är monterade och upphängda i butiken. Så roligt att äntligen få sätta samman, efter all tankeverksamhet, skissning, tillverkning och beställning...



Idén till just de här fick jag en dag i vintras när jag stod i verkstaden och blickade ut över fältet utanför. Det var ödsligt. Kargt. Tomt. Och stilla. Det är då tanken är som friast.. Och vissa ögonblick bara sätter sig. Jag kan känna känslan nu, när jag ser de färdiga lamporna.. 


Dessa finns med lamphållare i mässing eller svart. Kulorna är tillverkade av lera som råbränts till stengods och de grå kulorna är av björk, målade med äggoljetempera. All tillverkning sker här på Prima och inom kort finns några stycken i butiken, i olika kulörer.



Måste ju även berätta att grannen Nisse kom till butiken häromdagen med sin flakcykel. Tänk, vi får låna den! Passar perfekt i vår miljö och vi lovar, vi ska vara så rädda om den. Tack, tack, tack! =)


Nu ut i regniga stormen och jaga rätt på parasoll som flugit iväg och hungriga höns som kurar i sitt lilla hus.. Att jag drar mig för att gå ut är väl kanske ganska uppenbart.. Sitter ju här i stövlar, regnjacka och halsduk....... Och skriver till er. Men... okej. Nu går jag. Innan mannen kommer hem och tycker att jag misskött gården alldeles idag! ;)

Kram på er!

/Emma

Ps. Den här veckan har vi öppet ons-sön kl. 11-18. Ni hittar oss i Bunge, på norra Gotland. Sväng in vid Bunge kyrka och följ våra skyltar. Välkomna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad roligt att du tittar in!

Tack snälla för Din hälsning!