fredag 7 juni 2013

Morfar


Den här veckan har vi haft morfar på besök! Utflyktsrika dagar med lyckostinna och en aning sockerstinna barn. En hel del fika och glass. Sol. Kyliga vindar. Mycket lek och hög ljudnivå. Inte minst i bilen. Morfar njuter nog lite av sin egen bil nu.. Och saknar oss nog ändå ;)


Så speciellt det känns nu när våra nära och kära kommer på besök. Det blir så definitivt att vi har flyttat. Vi är inte bara på semester. Vi bor här. Och det känns verkligen tydligt när, som nu, morfar åker hem. Vi följer inte med. Vi stannar kvar och fortsätter hanka oss fram i skapandet av ett nytt liv..


Å andra sidan har vi haft kvalitetstid de här dagarna. På ett helt annat sätt än tidigare. Vi har umgåtts intensivt. Flera dagar och flera nätter. (Ja, det blir ju lite umgänge nattetid också, med små barn som vaknar och väcker resten ;) Och på det här sättet har vi inte umgåtts när vi bott nära varandra. Det gör man ju inte.. Man ses mer spontant och kortare stunder.


Konstateras kan att barnen varit lyckliga i alla fall! De har fått åka morfars bil och i morse var Henning ute med morfar alldeles själv. Tänk så bra det kan vara att vakna i ottan. Väcka morfar. Och få sätta sig i vagnen. Han strålade som en sol när han kom hem! =)


Häromdagen besökte vi mycket speciella och extremt charmiga Kutens bensin på Fårö. Vilket oerhört märkligt ställe. Mycket rost, grånat trä, grönska och omåttligt mycket skrot. Precis i min smak! Att de sedan serverar crêpes med glass, grädde, rostad mandel, kokta äpplen med kanel, chokladsås, kokos och mycket annat gör att vi redan planerar nästa besök..




Tänk er, en skrotig trädgård med gamla halvrostiga möbler, frysar, begravda bilar, orange stolar, blå bord, rosa parasoll, en kalkstensmur och innanför den några lamm som går och betar. Och så som pricken över i, en liten havsremsa längst fram i horisonten. Hundra procent avslappnat. Hundra procent skönt ställe.




Vi har inte varit där tidigare, men morfar tjatade på. Martin var beredd att vända redan på parkeringen. Det såg ju lite förfärligt ut. Men sedan såg han en hög med många, många gamla fönster och tänkte att här måste ju bo en schysst snubbe ;) Vilken tur att vi gick in!



Kära morfar. Kom snart igen.

/Emma




1 kommentar:

  1. Så härligt med en morfar som kommer på besök.
    Underbara bilder!

    Jag blir glad när jag läser orden i din "header" och i din presentation i sidomenyn. Jag och min man "flydde" också storstadslivet i Malmö för 3 år sedan, för ett enklare liv i ett gammalt hus i ett mindre samhälle i nordöstra Skåne. I sommar är det tre år sedan vi flyttade och vi har inte ångrat oss en enda gång!

    Må så gott där borta på din ö!
    /Anna-Karin

    SvaraRadera

Vad roligt att du tittar in!

Tack snälla för Din hälsning!