tisdag 24 december 2013

God jul!



Här har vi vaknat, tänt en brasa i öppna spisen, öppnat klappar ur julstrumporna, ätit tomtegröt, hämtat in Tomtens gröttallrik... som var tom! Vi visste väl att det fanns en alldeles egen liten hustomte här på går´n! ;)



Lille Honungen har feber dagen till ära, men är vid gott mod ändå. Han läser favoritboken Krakel Spektakel som Tomten kommit med och dricker varm mjölk. Alice har lekt hela morgonen med en klippdockebok som låg i strumpan, dansat runt i nya klänningen och smygläst namnen på paketen under granen..


Nu stökar vi i köket som många av er andra. Vi gör Jansson, köttbullar, rödbetssallad och ansjovissallad... Den ska ni förresten få receptet på här och nu. Den är så god! Och smidig. Och snabb.


Eller recept och recept.. Några exakta mängder har jag inte, men ta några röda juläpplen och finriv med skalet på (kanske 4st), finhacka rödlök, gräslök och dill. Blanda ihop med crème fraîche, lite gräddfil och finhackad ansjovis. Krydda med ansjovisspad och peppar. Jättegott! Inte minst dagen efter...

Vi saknar alla er som vi brukar fira jul med, men vi njuter också av lugnet. Friden. Och julen. Nästa år är vi kanske en himla stor bunt igen! =)

Puss, kram och en riktigt God Jul till er alla!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad roligt att du tittar in!

Tack snälla för Din hälsning!