lördag 17 maj 2014

Ikväll blir ni bjudna på lite kobilder! ;) Närmsta grannen ringde i lördags, när vi hade fullt stök inför Alice kalas, och frågade om vi ville vara med på deras kosläpp. Klart vi ville! Ballonger och serpentiner fick vänta och raskt kilade vi över till Ströms!


Det var något alldeles hiskeligt vad de dundrade på de där korna! En tunn eltråd var den enda (ynka!) som skiljde oss åt och de stora, glada och inte minst yra djuren visade sig från sin mest spattiga sida. Jag kunde ju så klart inte låta bli att fota, men hisnade rejält där bakom linsen! Och Alice som stod bredvid mig, hon backade allt mer... Men modiga till tusen kände vi oss ändå! ;)


Så nära. Så stora. 



Martin fick fatt i en vägpinne. Förmodligen i tro om att kunna försvara oss med den. Ja, om, utifall att, någon av de stora skulle springa igenom eltråden. Den ynka. Vi kan väl i efterhand känna oss rätt glada över att den där pinnen (också ynka) inte behövde komma till användning. Som om den skulle gjort någon nytta om det hettat till.. 





5-årskalaset sedan blev både roligt och vilt! Och en av presenterna bar på extra magi. Hör och häpna, kompisarna Alice och Elsa kom med en låda. En låda innehållande en höna och sex små kycklingar! Kan ni tänka er? Så fantastiskt underbart! Dessutom erbjöd sig deras mamma att ta med sig vår gamle tupp och föra honom till himmelen. Så innerligt som Martin bävat inför den uppgiften (ja, för det där är ju karlgöra, det hävdar jag bestämt ;) . Nåväl, tuppen Daniel (som Henning döpt honom till) fick byta plats med hönan i lådan och dagen därpå kom dessa fina människor dessutom med en ny tupp till oss! Tja, han heter också Daniel tydligen ;) Liten, vacker och synnerligen utstött av de gamla hönorna kämpar han på här på gården. Den lille stackaren! Men vänta ni bara. Ni sturska höns. En vacker dag blir han könsmogen och då lär ni nog ångra varenda pick ni lyckats pricka på hans huvud..!

Nähä, nu är det godnatt för oss. Martin har varit på herrklubb hela dagen och jag och barnen har varit på kvällsutflykt till staden och hämtat hem honom. Dess förr innan var jag och barnen på Fårö och premiärfikade på Sylvis döttrar. Underbart! Äntligen börjar smultronställena öppna upp på nytt..

Kram till er alla!
/Emma






1 kommentar:

  1. Snacka om lyckliga kossor!!!! Ert projekt med gårdsbutik låter himla spännande. Vilken lust jag får att åka till Gotland av alla de där härliga bilderna på högerkanten. Ha det gott!/Annelie

    SvaraRadera

Vad roligt att du tittar in!

Tack snälla för Din hälsning!