fredag 2 maj 2014

Ljusstakar!


Här kommer ett par bilder på våra ljusstakar. Här ser ni Martin stå och svarva. Med varsam hand och stort tålamod tillverkar han. En efter en...


Jag blir lika imponerad varje gång han kommer in med en som vi kan ställa till samlingen. Och Martin skrattar åt mig. För varje gång säger jag samma sak. Eller jag utbrister: "Ååh! Den där! Den är helt perfekt! Den får du utgå ifrån nästa gång. " Det har som ni vet blivit många prototyper längs vägen..


Men det är ju bara så fantastiskt. Att ett trästycke. En fyrkantig stolpe. Kan bli till en sådan här.. För mig är det samma fascination som jag känner inför leran. Möjligheten att forma. En mjuk klump eller en hård stolpe, till (nästan) vad man vill. Att svarva. Eller dreja. 



Ljusstakarna är tillverkade av gotländskt kärnvirke, hämtat från skogarna här i Bunge. Det är en minst sagt härlig känsla att åka ut till en bonde och handplocka sitt virke.. 


De kommer finnas att köpa i vår gårdsbutik i sommar! Vissa vitoljade. Andra i sköna nyanser av äggoljetempera.

Hoppas vi ses!

/Emma





8 kommentarer:

  1. Wow så snygga!! Vilken duktig hantverkare han är:)

    SvaraRadera
  2. Skulle vara jättekul att se er och er butik, får se när .......

    SvaraRadera
    Svar
    1. Detsamma Agneta. Vad roligt att du tittar in här!

      Radera
  3. Superfina! Ska bli kul att se dem sedan när ni öppnat er gårdsbutik. Hörde nästan hur svarven gick på högvarv förut, hihi!;)))
    Vi ses från grannen längre upp

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så roligt att ni är här, Marie! Hoppas det går bra med fixet i stugan ;) Tar ni en promenad är ni så klart välkomna att titta förbi! Vi är här för det mesta.. /Emma

      Radera
  4. Lovely...helt i min smak..ni är ju bara såååå duktiga. Härliga bilder på hantverk. Tillverkarbilder är kolossalt underhållande att ta del av..precis som hela din blogg. Heder åt dig som visar oss allt det fina från gården.

    SvaraRadera
  5. Hej Emma
    Ljusstakerna blir riktigt fina, Det såg vi redan i påsk.

    Gräset växer. Vi undrar när det är dags at klippa på vår tomt. När gräset närmar sej halvmetern, kommer Lenas brorsbarn upp och klipper. Är det dags nu? Vi anländer ön efter Midsommar och glädjer oss till ännu en Gotlands-sommar.

    Hälsning från Norge - Lena och Lasse

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Norge! Tack! Gräset är nog mellan 20-30 cm och just nu får det lite välbehövligt regn så att det kan ta fart ytterligare ;) Vi ses efter midsommar! /Emma

      Radera

Vad roligt att du tittar in!

Tack snälla för Din hälsning!