måndag 2 juni 2014

Häxan Hulda

En av de ambitiösa, energiska och härligt kreativa egenföretagare som kommer att finnas representerade i vår gårdsbutik i sommar är Häxan Hulda. Ulrika, som sprang på sin mammas symaskin, satte sig ner, testade och.... fullkomligt fastnade. 


Hon syr nu ekologiska barnkläder till sin egen butik i Visby och till vår gårdsbutik i Bunge! Här kommer finnas klänningar, t-shirts och bodys i charmiga retrotyger. Vi på Prima gillar skarpt!




Vi jobbar på intensivt (läs dag och natt) för att kunna öppna så snart som möjligt. Vi har inte satt exakt datum ännu, men hoppas kunna öppna till midsommar. Älskade Honungen har dock fått vattkoppor också, så familjen haltar lite grann.. 

Så oerhört mycket det är att fixa med! Att bygga upp en hel gårdsbutik. Herregud. Inte bara egen tillverkning av produkter. Inköp av underbara, ekologiska inredningsdetaljer och ätbart. Roligt så klart, men tidskrävande. Delikatesser, både från fastlandet och från producenter på ön. Byggnation av butikslokal. Bara bygga disk. Bara bygga hyllor och sätta upp dem (på omöjliga kalkstensväggar). Bara hitta de möbler och det virke vi behöver. Bara plantera växter. Bara beställa hängmattor och sköna utemöbler. Bara klippa 3000 kvm gräs. Bara njuta av syrener och pioner. Bara. Bara. Bara. Och... Massor.

Vi loppar och återvinner nästan allt. Men det gör ju också att det tar mer tid än att klicka hem något från ett företag på nätet. Vi snickrar och målar. Och får det ju till en billig peng och precis så som vi vill ha det. Vi skulle nog faktiskt aldrig kunna köpa nytt när vi har grånade gamla plank som ligger här och ser vackra ut. Och att återbruka så mycket som möjligt det är, som ni vet, en total målsättning vi har. 

Men utöver detta. Bara att fixa det "lilla" såsom prislappar (och inte minst prissättning), påsar, silkespapper, snören, etiketter, skyltar, flyers, blogg och hemsida... El och belysning. Kylvaror. You name it! Vansinnigt mycket, men också vansinnigt roligt! Har ni förresten märkt att bloggadressen är utbytt mot primagard.se? Äntligen! En riktig hemsida får vi bygga upp till hösten. Nu under sommaren får bloggen fylla den funktionen. Vi får ge och ta. Lägga till där det går och sålla där vi måste. 


Ett annat fix vi kämpat med ett tag har varit att hitta ett godkänt kök att tillreda våra delikatesser i. Vi kommer att erbjuda en delikatesslåda för 2. Antingen för avhämtning eller för picknick här på gården. Och för att kunna dela våra ostar, så krävs en hel del. Igår var vi dock på ett mycket trevlig och minst sagt förlösande besök hon familjen Boman på Bunge vandrarhem. Vilka vänliga människor! De lovade på stående fot att ta låna ut en liten hörna av sitt kök till oss. Mitt i sitt eget kaos. Mitt i sin allra mest hektiska period. Så ofattbart snällt!

Egenföretagande och nätverkande på liten ort öppnar upp så många spännande dörrar till människor vi kanske aldrig träffat om vi inte gett oss in på denna halvt galna resa. Jag vet att jag säger det hela tiden och ni blir säkert helt matta av att läsa en bråkdel av alla de moment vi tar oss igenom just nu. Men jag lovar och svär. Det är verkligen roligt och energigivande!

Vi hörs snart och ses ännu hellre! =)

/Emma


2 kommentarer:

  1. Men vilka fina kläder! Helt i min smak! :-) Vi har ju tänkt åka till Gotland på semestern, och det ska bli så kul att komma och se er Prima gård! Ha det toppen tills dess, och krya på Henning! Kram kram från din namne i Småland! ;-)

    SvaraRadera
  2. Oj, så mycket roligt du har på gång. Förstår att det är fullt upp natt och dag med fulla att-göra-listor. Synd att vi inte har nån Gotlandsresa inplanerad men det blir nog välfyllt i butiken ändå. Låter som ett riktigt fint ställe som man vill vara länge i och komma ofta. En butik med känsla.
    Eftersom det nu var första gången jag hittade till din blogg har jag tittat runt lite på allt fint och särskilt alla fina bilder. Hittade ingenstans att lägga till mig som följare så jag får försöka att komma ihåg bloggnamnet ändå.
    Allt gott och lycka till!
    Anette

    SvaraRadera

Vad roligt att du tittar in!

Tack snälla för Din hälsning!