tisdag 10 juni 2014

Ja ni, just nu vet vi inte riktigt vad vi ska prioritera. Eller icke prioritera. Vi gör allt. På en gång. Och samtidigt känns det ibland som att vi trampar vatten.. Och ofta känns det som att vi tar enorma jättekliv. Varje dag.


Vi flänger mellan våra verkstäder. Butikslokalen. Den gigantiska, galet växtkraftiga trädgården. Gårdsplan som våra gäster och kunder ska kunna njuta av alldeles snart. Barnen. De älskade ljuvliga barnen som vi vägrar att tappa fokus ifrån. Även om vi så klart gör det stundvis mitt i allt det här..


Vi sliter och släpar. Sover för lite. Hoppas att sommaren ska bli bra. Räds att ingen ska ta sig tid att svänga ner hit till vårt fina lilla ställe. Tänker att de visst det kommer att svänga ner! Klart de kommer!  Eller, förlåt. Ni... ;)  


Vi hoppar inte bara i tanken mellan plus och minus. Vi hoppar även mellan hantverk och hushålle. Avlöser varandra då vi inte har någon anhörig nära som kan hjälpa till med barnen. I början av projektet att starta gårdsbutik (läs planera, röja, bygga, skissa, tillverka, brainstorma...) så hade vi en föreställning om att barnen skulle tycka det var lika roligt som vi. 


Det tycker de så klart inte. Inte alltid. Däremot ser vi till att koppla in dem i de moment som de faktiskt gillar. Som att montera mina grytunderlägg (i råbränd keramik och äggoljemålade träkulor). Det tycker både Alice och Henning är jätteroligt och det är ett ganska riskfritt moment som de faktiskt kan få hjälpa till med.


Däremellan är en av oss dedikerad barnen medan den andra gör nytta på gården, oavsett vad det är. Det fungerar inte annars. Ska vi båda tvunget göra något, då blir barnen rastlösa direkt. Men mycket av det vi gör är så klart spännande för dem. Som att vara med och snickra. Eller som att få kika ner i (eller läs riva upp!) kartongerna när leveranser kommer. Ekologiskt godis. Marmelader. Teer. Choklad..



Jag är ju själv lanthandlardotter och minns det där så väl! Det var himmelskt. Och det känns verkligen roligt att kunna ge våra barn något liknande..


Öppnar vi till midsommar tro? Vi hoppas verkligen det! Ännu gapar hyllorna tomma, men leveranser har börjat komma och vi slutspurtar i vår egen tillverkning. Nu alldeles om en stund ska jag öppna upp ugnen med glasyrprover. Jag hoppas innerligt att de ser bra ut, så att jag kan bränna en glasyrugn med tallrikar imorgon! Sedan ska knoppbrädor målas färdigt. Ljusstakar slipas och målas i ett par omgångar. Hängbord och lampor monteras. På tal om lampor, belysningen i butiken ska sättas in. Gårdsplan ska grävas färdigt (grannen Nisse har varit här ikväll och påbörjat det arbetet. Ni ser hans maskin i bakgrunden ovan ;). Gårdsplan ska grusas på sina ställen. Sandlåda ska fixas så att barnen som kommer har någonstans att leka =) Utemöbler ska komma hem och monteras. Varor ska plockas in.. 

...... Ja.. Huuuu...... Men jisses, vilket äventyr det här är! Hoppas, hoppas att vi får se många av er här i sommar!! =)

Och bara så att ni vet. Vi slappar också. Faktiskt. Två härliga hängmattor sitter uppe i trädgården och där tar vi våra små stunder..



Kram till er!

/Emma




3 kommentarer:

  1. Ska bli fantastiskt spännande att kika förbi er fina gårdsbutik i sommar. Ni ligger minsann inte på latsidan men det ser härligt ut i hängmattan också, så bra ni varvar med den. Mvh Paula

    SvaraRadera
  2. Hej, vilket bra koncept med picknick i trädgården, vi tittar förbi vecka 32, vad har ni för öppettider ?
    Kram fr Höglandsbo.

    SvaraRadera
  3. Ser framemot att komma till Gotland och Prima gård och få se allt du berättat om. Det hörs att ni verkligen lever det liv ni vill nu, trots allt hårt arbete. Vi ses. Kram / Britt-Marie

    SvaraRadera

Vad roligt att du tittar in!

Tack snälla för Din hälsning!