onsdag 11 mars 2015

Ett första spadtag i bageriet..

Helgen som gick hade vi besök av min pappa Nalle (som ju ska bli gotlänning o Prima-dräng), lillebror Viktor och hans Malin. Det är verkligen härligt när gården fylls av människor vi tycker om!

 
 
Martin o svärfar arbetade hårt i ladugården med det som ska bli vårt bageri. Där finns ett gammalt fodermagasin som vi hittat bland alla skrymslen och vrår och som vi bestämt oss för att skaka liv i på nytt. Ett rum med putsade väggar, gammalt trätak och betonggolv..

 
Ett härligt rum med rätt potential, men gammalt, mörkt och orent. När sopkvastar, skurborstar, såphinkar och målarfärg dock fått göra sitt, så fick vi beskåda något av ett underverk. Och det känns som att det här kan att bli riktigt bra! Så himla, himla skönt det är att få sådan där hjälp en helg. Det känns som att man tar enormt stora steg på bara ett par dagar. Underbart!
 
 
Så här ser det ut nu. Väggarna är målade. Golvet likaså. Och stora tunga bakugnen är på plats. Helt enkelt bara att fylla på med diskbänk, bakbänk, degblandare, förvaring, redskap, mjöl och... ja, lite till. Sedan är vi ju snart redo för sommaren! ;)
 
 
Ett par andra minnesvärda händelser från helgen som gick är att stora tjejen äntligen fick tappa sin andra tand..
 
Och (mindre roligt) att Honungen fattade saxen, gömde sig bakom en dörr i stora hallen och klippte av sig nästan allt sitt långa, fina, kritvita hår..!
 
 
Fina långa håret! Det är nu ett minne blott och gullungen ser ut som en ... ja, hockeyspelare. Men en nöjd sådan. Han tycker att han är fin. Jättefin när han tänker efter. Och mamman klarar helt enkelt inte av att klippa bort de där sista fantastiska bebislockarna som hänger kvar i nacken. Så vi kör väl helt enkelt hockeystyle ett tag.. ;)
 
På dagis hade han hittat på att han varit hos en frisör som heter Malin. Morbror Viktors flickvän alltså, men det vet ju inte fröknarna, så de trodde nog verkligen att han varit hos en frisör. Och troligtvis en blind sådan. Haha!
 
Imorgon har jag verkstadsdag och då blir det tillverkning av fat i stengods och porslin.
Längtar som vanligt alldeles innerligt! Ja, och så blir det så klart en och annan kaffe i den ljuvliga vårsolen..

/Emma

2 kommentarer:

  1. Fint att få följa er från Visby! Hög igenkänning på detta med friserandet. Valdar gick länge under namnet Lockhåret, och en dag tyckte lockhåret att det var dags för snagg. Snipp snapp snut, så var lockarnas tid förbi. Ta hand om er så ses vi snart i vårsolen!

    SvaraRadera
  2. Kul att du följer oss Erika! En lika tokig Valdar som Henning med andra ord! =)

    Kram till er!

    SvaraRadera

Vad roligt att du tittar in!

Tack snälla för Din hälsning!